La Terra Alta. Molt per descobrir!

La Terra Alta és una comarca situada a les Terres de l’Ebre al sud de Catalunya. Una comarca principalment agrícola però en els darrers anys ha apostat per una forta inversió de cara al turisme. Un lloc on la tranquil•litat impera i la quietud t’evadeix.

Aquesta consta de 12 municipis cadascun d’ells amb les seues característiques. A la nostra comarca podreu gaudir d’una bona gastronomia, com per exemple el corder (xai), i també d’uns vins que tenen una peculiaritat pròpia que reflecteixen el paisatge que els veu créixer. Són vins amb cos i un gust singular. Tant la cooperativa de Gandesa com la del Pinell de Brai són uns grans monuments arquitectònics que són realment admirables.

També, es pot reviure la història dins la nostra comarca. Així, es pot rememorar la batalla de l’Ebre que tingué lloc principalment als municipis de Gandesa, Corbera d’Ebre,on el poble quedà totalment destruït, i Pinell de Brai. En aquests pobles es poden visitar els seus respectius museus d’aquest enfrontament.
Existeixen altres rutes per la nostra comarca, com per exemple la de l’oli, producte d’alta qualitat a la nostra terra.

http://www.terra-alta.org/index.htm