Via Verda del Baix Ebre

Distància: 22 km

Dificultat: Baixa

Durada: 2h

Paviment i infraestructura: Asfalt. 19 túnels.

Descripció:Aquesta és la última etapa de la Via Verda pròpiament dita. Comença a Benifallet (on s’ha habilitat un bar). Continuant amb la bicicleta passes per l’estació de Xerta, on el poble és tot just a la vora. La següent estació és la d’Aldover (on també es pot gaudir de la nostra gastronomia). Per acabar, la Via Verda finalitza a la població de Roquetes. Si algú vol continuar existeix un camí que us porta fins a Tortosa, ciutat amb molta història, que si voleu empalma amb el camí de Sant Jaume que arriba fins Amposta i finalment fins al mar.

Característiques: Després de l’estació de Benifallet és on es pot admirar el riu Ebre, fidel acompanyant de la ruta. Abans d’arribar a la següent estació, Xerta, hi ha l’Assut on allí neixen els dos canals que l’Ebre, el de la dreta i el de l’esquerra. Si arribeu fins a Tortosa no us podeu perdre de visitar la catedral, única a tota Europa.

El cultiu són els cítrics: taronger, mandariner, llimoner,.. Però també s’observa la vegetació més típica de la ribera de l’Ebre com els grans canyissers, i els arbres que voregen el riu.