Via Verda de la Terra Alta

Distància: 25 km

Dificultat: Baixa

Durada: 2 h

Paviment i infraestructura: Asfalt. 20 túnels i 5 viaductes.

Descripció: Aquesta etapa comença des de l’estació d’Arnes-Lledó. Tot passant pels municipis D’Horta de Sant Joan, Bot (on hi ha una font d’aigua), Prat de Compte i, finalment Pinell de Brai.

Característiques: Aquest és l’itinerari més agrest i escarpat de tota la Via Verda. Passareu enmig de bosc mediterrani, camps d’ametllers, olivers i vinya.A l’inici d’aquest es pot remullar o simplement gaudir d’un bany al riu Algars on la Via Verda passa tot just per damunt. Anant fins a Horta de Sant Joan es pot admirar el Parc Natural dels Ports, on sobresurten pel seu peculiar relleu les Roques de Benet. Sabreu que heu arribat a Horta perquè sempre hi ha la gran muntanya de Santa Bàrbara i al seu peu el convent de Sant Salvador, els sentinelles del poble.

També observareu l’ermita de Sant Josep de Bot. Més endavant el riu Canaletes us refrescarà amb el seu recorregut que acompanya a la Via Verda. Al bell mig d’aquesta admirable vall resta la Fontcalda, un antic balneari on avui en dia hi ha un restaurant, zona de picnic i el millor; la quietud imperable del riu Canaletes.

Enllaç informatiu

Via Verda