Vivimos la naturaleza!

Las Roques de Benet natura y deporte

Pels qui no coneixeu, o no sabeu que són les Roques de Benet i la natura que les envolta es tracten del cim més bonic de les nostres contrades i m’atreviria a dir de Catalunya. Flanquegen la cara nord del Parc Natural dels Ports amb una alçada de 1015m. Formen un conjunt muntanyós de quatre elements, d’esquerra a dreta s’anomenen, el Faralló (la més petita) el Cap de Gos, el Castell i el Mamut.

Roques de Benet natura i esports

 

Roques de Benet natura i esports

Sens dubte la seua presència és imponent i majestuosa, una característica molt cridanera per als amants de l’escalada. En referència a este esport, ens sentim molt orgullosos d’informar-vos que el passat 1 de Juliol del 2020 se va obrir la via d’escalada més difícil d’Europa i provablement del món amb estil artificial. Els pares de la criatura foren el Genís Hernandez, el Marcel Millet, el Jan Casas, Mikel Casas i Ton Díaz.

roques de benet natura cap de gos

 

Vista del Cap de Gos de les Roques de Benet

Que significa exactament este estil? Doncs no perforar la roca, és la modalitat més respectuosa amb el medi al que es desenvolupa l’activitat. No s’utilitzen expansius, ni buriladors ni escarpes… només mitjans els quals quan s’acaba l’activitat es retiren de la roca i no queda rastre de que algú ha passat per allà. Això incrementa notòriament la dificultat de la progressió per la roca, ja que, a mesura que vas avançant t’has d’anar assegurant tu amb el que et proporciona la roca, amb l’ajuda de “friends”, pitons, tacs de fusta, ploms…

croquis via escalada selecció natural

La via la van anomenar Selecció Natural, de 330m i està ubicada a la façana nord-oest del Cap de Gos i qualificada d’un grau d’ A-6, en un llarg desplomat de 7a. Pels qui no coneixeu els graus de l’escalada sapigueu que això és una autèntica barbaritat i una proesa de l’esport català que s’ha fet ressó a nivell mundial.

Escalada artificial extrema-NON EXPANSION

https://www.youtube.com/watch?v=aW7rjipBO2Q&t=8s

Els aperturistes van estar un any anant i venint a la roca, aguantant condicions climàtiques molt dures, forts vents, molta calor… però al final ho aconseguiren i d’esta forma redifiniren un nou concepte d’escalada, augmentant l’escala de la dificultat cap amunt. Des d’aquí donar-los les nostres humils felicitacions i agraïts de que situessin els Ports al epicentre mundial de l’escalda de dificultat.

Comparte la notícia

Contacta con nosotros