Barranquisme als Ports, Horta Sant Joan

El barranquisme és la pràctica de la disciplina esportiva consistent en progressar per un accident geogràfic anomenat barranc (gorg, engorjat, canó..) i anar superant els obstacles que aquest ens planteja.

El barranquisme és la pràctica de la disciplina esportiva consistent en progressar per un accident geogràfic causat per un curs d’aigua continu o torrencial, anomenat barranc (gorg, engorjat, canó..) i anar superant els obstacles que aquest ens planteja. Com molts de vosaltres ja sabreu, el Parc Natural dels Ports és un massís de formació antiquíssima. Això fa que els agents externs ( aigua i vent) hagin anal modelant el paisatge que avui dia veiem. Les formes arrodonides de les Roques de Benet o els barrancs que poc a poc l’aigua ha anat excavant, deixant així estes cicatrius a la superfície terreste. Tot això fa que els Ports siguin un enclavament d’alt valor geològic i paisatgístic.

El descens més freqüentat pels amants d’este esport, aquí als Ports és el barranc del Canaletes. Un engorjat molt horitzontal i aquàtic, en el que podem veure tot tipus de progressions que hi ha al barranquisme, com salts, sifons, tobogans… Un engorjat de gran bellesa, que comence davall el salt d’aigua perenne més icònic dels Ports, el Ventador. Avui dia, la pràctica del barranquisme a n’este descens es troba regulada, això vol dir que s’ha de treure un permís a la oficina de turisme d’Horta de Sant Joan. El barranc del Canaletes, o d’en Piqué, és un petit tresor al cor del Parc Natural dels Ports, una joia per als amants del barranquisme. El nivell d’exigència o de dificultat per als participants és mínima ja que els horaris són poc abultats. És de nivell iniciació.

Apart del Canaletes, als Ports hi podem trobar barrancs de gran bellesa, com podria ser, la Paridora, que vindria a ser la capçalera del riu Algars. Un descens més tècnic però en el que hi podrem trobar racons de gran bellesa.

 

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Contacta amb nosaltres