Vivim la natura!

Via Verda

Pedala, gaudeix, enamora’t

La Via Verda de la Vall De la Zafán fou un antic traçat ferroviari que unia les poblacions de la Puebla de Híjar i Tortosa. Aquest tren transportava tan mercaderies com passatgers. L’enfonsament d’un túnel l’any 1973 va ser la causa definitiva de la clausura de la línia.

La Via Verda suma un total de 99 kilòmetres compresos entre Terol (Baix Aragó i Matarranya) i Tarragona (Terra Alta i Baix Ebre). Pel fet que la Via es dirigeix al mar implica que el desnivell és tot descendent com es mostra al mapa. Així doncs, es tracta d’un recorregut molt agradable per fer amb bicicleta.

Mentre transcorreu per la Via Verda de la Val de Zafán gaudireu d’un paisatge agro forestal únic, recentment distingit per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera on l’home i la naturalesa conviuen harmònicament.

Així mateix, es tracte d’un paisatge típicament mediterrani on les oliveres, els ametllers i la vinya t’acompanyaran per aquest trajecte. Cal dir també que la Via Verda resegueix el Parc Natural dels Ports, les Roques de Benet, la muntanya de Santa Bàrbara o el riu Canaletes els quals són uns actius naturals que no us deixaran indiferents.

Al riu Algars i través de la vall del riu Canaletes, trobareu diferents punts on refrescar-vos, un dels més coneguts és el Santuari de La Fontcalda, de gran bellesa geològica i natural. Els viaductes que atravessen aquesta vall, doten a la ruta d’un cararàcter aeri.

Més endavant hi ha el tram final de la via verda, on el nostre company de viatge és el majestuós riu Ebre. Una vall molt més ampla i conreada per cítrics. L’ecosistema de l’Ebre dona a conèixer les aus del riu i properes delta. Si volguéssim arribar fins al mar hi ha el camí de Sant Jaume que condueix fins la desembocadura del riu.

Montsport es troba a Horta de Sant Joan, punt d’inici de la majoria dels cicloturistes que recorren la Via Verda. Així, estem situats a un punt estratègic dins la ruta i una de les destinacions turístiques més rellevants de la zona.

A Montsport oferim tot tipus de possibilitats logístiques i l’equipament necessari per gaudir de la Via Verda en total comoditat.

Així, disposem de bicicletes noves de muntanya i també de passeig totes elles amb canvi de marxes per fer la ruta més fàcil i agradable. Accessoris per als més petits. Les bicicletes familiars (2 adults i 2 xiquets) són ideals per un experiència en família. La novetat d’enguany són les TEAMbikes. A més, d’una flota de sis furgonetes.

Excursions freqüents:

-Horta fins a Pinell-Benifallet- Xerta 20€

-Horta fins a Tortosa 25€ 

Tens algun dubte?

Contacta amb nosaltres