Vivim la natura!

Via Verda

Pedala, gaudeix, enamora’t

La Via Verda de la Vall De la Zafán fou un antic traçat ferroviari que unia les poblacions de la Puebla de Híjar i Tortosa. Aquest tren transportava tan mercaderies com passatgers. L’enfonsament d’un túnel l’any 1973 va ser la causa definitiva de la clausura de la línia.

La Via Verda suma un total de 99 kilòmetres compresos entre Terol (Baix Aragó i Matarranya) i Tarragona (Terra Alta i Baix Ebre). Pel fet que la Via es dirigeix al mar implica que el desnivell és tot descendent com es mostra al mapa. Així doncs, es tracta d’un recorregut molt agradable per fer amb bicicleta.

Mentre transcorreu per la Via Verda de la Val de Zafán gaudireu d’un paisatge agro forestal únic, recentment distingit per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera on l’home i la naturalesa conviuen harmònicament.

Així mateix, es tracte d’un paisatge típicament mediterrani on les oliveres, els ametllers i la vinya t’acompanyaran per aquest trajecte. Cal dir també que la Via Verda resegueix el Parc Natural dels Ports, les Roques de Benet, la muntanya de Santa Bàrbara o el riu Canaletes els quals són uns actius naturals que no us deixaran indiferents.

Al riu Algars i través de la vall del riu Canaletes, trobareu diferents punts on refrescar-vos, un dels més coneguts és el Santuari de La Fontcalda, de gran bellesa geològica i natural. Els viaductes que atravessen aquesta vall, doten a la ruta d’un cararàcter aeri.

Més endavant hi ha el tram final de la via verda, on el nostre company de viatge és el majestuós riu Ebre. Una vall molt més ampla i conreada per cítrics. L’ecosistema de l’Ebre dona a conèixer les aus del riu i properes delta. Si volguéssim arribar fins al mar hi ha el camí de Sant Jaume que condueix fins la desembocadura del riu.

Montsport ens trobem a Horta de Sant Joan, punt d’inici de la majoria dels cicloturistes que recorren la Via Verda. Així, estem situats a un punt estratègic dins la ruta i una de les destinacions turístiques més rellevants de la zona.

Disposem de bicicletes de tots tipus (btts, passeig, fatbikes, ebikes,..)totes elles amb canvi de marxes per fer la ruta més amena i agradable. Accessoris per als més petits. Les bicicletes familiars (2 adults i 2 xiquets)  o les team bikes (4 adults i 2 xiquets) amb els quals viureu una experiència en família única! 

A Montsport oferim tot tipus de possibilitats logístiques i l’equipament necessari per gaudir de la Via Verda en total comoditat.

Organitzem els trasllats des de qualsevol punt de la Via Verda al principi o al final de l’excursió.  

AQUESTES SÓN LES RUTES PREFERIDES PELS NOSTRES CLIENTS… QUINA TRIEU?

RUTA 100% TERRA ALTA

Horta-Pinell: 20km

PN dels Ports

Espais Batalla de l’Ebre

Vall del riu Canaletes

La Fontcalda (zona de bany)

Cellers DO Terra Alta

Boscos, vinya, oliveres,...
25 túnels, 4 aqüeductes

22€ adult/20€ infant

Trasllat+lloguer de la bici+casc+kit

RUTA EBRENCA

Horta-Benifallet/Xerta: 25km/32km

PN dels Ports

Esapais Batalla de l’Ebre

La Fontcalda(zona de bany)

Vall del riu Ebre

Boscos, vinya, oliveres, tarongers,..
30/40 túnels, 6 aqüeductes

22€ adult/20€/xiquet

Trasllat+lloguer de la bici+casc+kit

RUTA + MATARRANYA

Vall-de-roures-Pinell: 30km 

PN dels Ports

Riu Algars, L’assut (zona de bany)

Espais Batalla de l’Ebre

La Fontcalda (zona de bany)

Vall del riu Canaletes

Boscos, vinya, oliveres,...

26 túnels, 5 aqüeductes

Des de 27€ adult / 24€ infant

Trasllats+lloguer bici+casc+kit 

RUTA LITORAL

(L'ebrenca a l'inversa)

Benifallet/Xerta-Horta: 25km/32km

Punt de trobada: Benifallet o Xerta

2 possibilitats:

  • Ruta ascendent
  • Trasllat a l’inci a Horta al començar la ruta per fer la ruta descendent

Des de 24€ adult/22€ infant

Trasllats+lloguer de la bici+casc+kit

Tens algun dubte?

Contacta amb nosaltres