Vivim la natura!

La catedral dels Ports, barranc del Regatxol

Les Gúbies o el barranc del Regatxol, un espectacle per a la vista i una joaia geològica dels Ports. Poc conegudes i amb un encant meravellós, aquest engorjat el trobem a la capçalera del riu Ulldemó. La seua majestuositat és imcomparable a la d’altres formacions que podem trobar i que empetiteix a qualsevol humà.

Al barranc del Regatxol hi podem accedir per les dos vessants dels Ports; per Beseit, entrant per les Pesqueres i aparcant a l’últim pàrquing del camí i després remuntant el riu Ulldemó, implica unes 2 hores d’aproximació. O també s’hi pot arribar per Caro, tenint en compte que hi ha una cadena a la pista, que només la trobarem oberta de l’1 d’octubre al 15 de desembre. Des de la cadena tenim al voltant d’una hora i mitja d’aproximació que després li haurem de sumar uns trenta minuts més de retorn per surtir.

El passat 2 i 3 de septembre vam tindre un episodi de fortes pluges aquí a les Terres de l’Ebre, caient més de 200 l/m2 a llocs com Santa Bàrbara, Mas de Barberans i com no al sostre dels Ports a Caro.

En aquestes ocasions, els amants del descens de barrancs surtim a gaudir del que més ens agrada, jugant a casa, sempre amb les mesures de precaució i seguretat adients.

barranc del regatxol

El barranc del Regatxol és curt, però intens! una seguida succeció de salts ens porta a la capçalera de la gran catedral, d’uns 55 metres. S’ha de tenir en compte que amb caudal alt convindria muntar un passamà. També que a uns 15 metres d’alçada sobre l’aigua, a la paret hi trobem una petita formació tipus cova, en la que allà ens podem desequipar del descensor i saltar a la gran marmita.

Un descens preciós, en que la bellesa de la formació del gran circ ens deixarà bocabadats.

Vído instagram: https://www.instagram.com/reel/Cw2YUAyt34e/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Comparteix la notícia

Contacta amb nosaltres