La Garnatxa Blanca i la Terra Alta

Per als que ja coneixeu o teniu pendent de visitar la Terra Alta potser us sonarà la garnatxa blanca, l’ànima d’esta terra feréstega. Esta varietat de raïm autòctona és la més conreada als termes terraltins per la seua capacitat de suportar un estrés hídric important, forts vents i altres qualitats. La vinya extreu d’allà on està plantada l’essència del territori, transmetent-la així al seu fruit.

Garnatxa Blanca Parc Natural dels Ports

 

Vinyes de la Terra Alta

Però qui millor per parlar de la garnatxa blanca que els qui la cultiven, elaboren i transformen? A continuació l’opinió d’uns quants viticultors de la comarca sobre que els representa la garnatxa blanca, una autèntica varietat endèmica.

“La garnatxa blanca és el millor raïm per fer vi blanc en clima mediterrani extrem com és el cas de la Terra Alta. A més a més combinat amb els nostres sòls de Panal, en resulta un vi autèntic i singular que el fa únic a nivell mundial”

Edetària, Joan Àngel Lliberia

“Esta classe de raïm és essencial a la Terra Alta perquè sempre ha estat la base del tipus de vi local més característic aquí: el blanc. El seu conreu sostenibe i que hem après a conrear-la d’una manera precisa podem elaborar vins blancs subtils i equilibrats que ja són un referent al mediterrani”

Agrícola Sant Josep, Jaume Martí

“Sota la mirada de la garnatxa blanca s’hi amaga història, arrels, inspiració i avantpassats. La seua olor desperta aromes de fruita blanca, flors i herbàcies com el fonoll. Evoca olors de tardor, terra mullada, infància i vellesa que s’obren pas pel camí del temps”

Herència Altés, Núria Altés

garnatxa blanca Terra Alta

“A casa, la “Vernatxa” blanca és el nexe d’unió entre el territori i el vi, la varietat que presenta una regió, un llegat per mostrar el futur de la comarca”

Celler Frisach, Francesc Frisach

germans Celler Frisach

“La garnatxa blanca és una varietat de raïm que, plantada al nostre territori, crea la elaboració d’uns vins singulars i d’un sabor reconegut. La garnatxa de les Vinyes del Convent en els nostres vins mostra les peculiaritats d’una terra autèntica. Bebem garnatxa blanca es reconeix la Terra Alta”

Vinyes del Convent, Elies GIl

Horta de Sant Joan Garnatxa blanca Terra Alta

“La garnatxa és la varietat rústica que se torne excel·lència. Fuïda en copa és la identitat del nostre territori. És una combinació perfecta del que ens representa. Una varietat durant molts anys confinada i ara per tot el món desitjada”

La Botera, Francis Villaroya

celler la Botera Terra Alta

“Se comence a despullar tímidament, olors a flors blanques que inciten desig. Per la llengua s’accelera la sensualitat amb les seues curves que finalment t’exiten amb el seu llarg pas.”

Rialla, Susanna Suñé

Celler Rialla garnatxa blanca Terra Alta

“La garnatxa blanca és una fotografia del nostre caràcter i del nostre territori. Els vis de garnatxa són aparentment vins amb caràcter, estructurats, potents, però en profunditat es mostren càlids i llaminers. Quans els descobrixes t’enganxen”

Celler Menescal, Josep Bosch

Garnatxa blanca terra alta celler menescal

“L’ànima de la Terra Alta”

Arrels d’Orta, Ruth i Albert

Ja heu vist tot el que representa esta varietat de raïm pel nostre territori, convidem a tothom a vindre i gaudir d’esta comarca salvatge amb la nostra experiència BIKE&WINE.

I a vosaltres que us representa? Veniu a tastar la garnatxa blanca de la Terra Alta!

Sovint diuen que estem al cul de Catalunya, però quin cul més bonic!

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Contacta amb nosaltres