La Terra Alta, la veritable Catalunya per descobrir.

Molta gent desconeix la nostra comarca, una terra feréstega, salvatge, que encara conserva intacta l’essència rural. La Terra Alta, la veritable Catalunya per descobrir.

La Terra Alta es troba situada al sud-oest de Catalunya, compartint línies administratives amb les altres comarques de l’Ebre i amb Aragó, com el Matarranya. Som una terra de cruïlla de cultures, on la gastronomia, la llengua i les tradicions s’entrecreuen per donar el resultat que tenim avui en dia.

terra alta descobrir catalunya
Portada de la revista Descobrir Catalunya, Juny 2020

La nostra baixa densitat de població i la llunyania de grans centres urbans han fet que la conservació del paisatge agroforestal sigui d’una gran qualitat. Tenim un entorn típicament mediterrani on el conreu de l’olivera i de la vinya encara el fan més encisador. Les vinyes i el producte que s’en deriva, el vi, són una gran insígnia, on les notes afruidades de la vernatxa blanca t’evocaran a n’este territori, no hi ha millor manera de tastar la Terra Alta que amb una copa de vernatxa.

terra alta garnatxa blanca

La naturalesa ha estat també generosa a les nostres contrades, a la façana sud-est de la comarca hi trobem el Parc Natural dels Ports i les serres de Cavalls i Pàndols, escenari de la cruenta batalla de l’Ebre. Aquí va ser on l’exèrcit republicà llançà la seua última gran ofensiva contra les tropes sublevades i on els enginyers de ponts republicans refeien cada nit els ponts sobre el riu Ebre que l’aviació feixista destruïa pel dia. Història viva que podeu visitar als diferents centres d’interpretació de la Batalla de l’Ebre, especialment recomanat el museu de Corbera d’Ebre.

terra alta catalunya descobrir

Les activitats que podeu realitzar durant la vostra visita a la Terra Alta són variades i per a tots els gustos, amb família o amics, per a grups de joves, colònies d’escolars, o també per a grups de gent gran. L’activitat estrella sens dubte és recórrer la via verda, un antic traçat ferroviari avui dia arranjat per a cicular-hi amb bicicleta, vosaltres pedaleu amb sentit descendent, mentres contempleu un paisatge digne de Reserva de la Biosfera i després nosaltres us recullim al quilometratge que desitgeu. També per als amants del barranquisme oferim un descens de barrancs únic, el barranc del Canaletes, on els salts, l’aigua i l’adrenalina seran una constant durant l’activitat! Un descens d’iniciació molt complet, on l’aigua i la roca es fusionen per formar una autèntica meravella natural.

llevantada als Ports
Lo Ventador, punt d’inici del descens del Canaletes

Aquí teniu un vídeo amb les activitats que podeu realitzar

Esperem que us hagin entrat ganes de descobrir este territori inòspit

Per a més informació sobre nosaltres cliqueu aquí!

No us ho perdeu i veniu a visitar la Terra Alta, la veritable Catalunya per descobrir!

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Contacta amb nosaltres