LLevantada als Ports

Pluges molt abundants i freqüents durant les últimes setmanes; Llevantada als Ports.

Durant les últimes setmanes hem pogut veure com els nostres camps, rius i barrancs s’omplien extraordinàriament d’aigua. És el que anomenem una llevantada als Ports.

El primer d’aquest temporal fou el infame Gloria, que ens vingué al Gener. El qual ens deixà unes fortes ràfagues de vent, més de 200 litres per metre quadrat i un impressionant onatge. El temporal va tenir especial afectació al Delta de l’Ebre, on l’aigua de la mar va arribar a penetrar fins a tres quilòmetres endins, negant fins a 3.000 hectàrees de camps d’arròs[15] i fent desaparèixer la barra del Trabucador, destruint plataformes muscleres i impedint la sortida dels vaixells de pesca del Port fluvial de Deltebre pel moviment de les sorres. També vam veure com es desbordava el riu Francolí, a l’alçada de l’Espluga, Tarragona i molts altres pobles de la conca del riu.

llevantada als Ports
Aquí podem veure el Ventador després de pluges

Durant la primera quinzena del mes de març també va venir una altra llevantada, se li va anomenar Dana a n’aquella. No va ser tan virulenta en quan a ràfagues de vent i precipitació com la del gener, però tot i així van precipitar uns cent trenta litres per metre quadrat. Els salts d’aigua clàssics dels Ports baixaven cabalosos, així com els rius i barrancs.

Salt de Ferrassó llevantada als Ports
El Sat de Ferrassó et dona la benvinguda quan entres als Ports

Després d’una llevantada als Ports, és una bona oportunitat per als amants del barranquisme i així gaudir d’esta disciplina de muntanya. La morfologia càrstica d’este parc natural fa que hi hagi molt poca aigua en superfície i que quan precipita en abundància els barranquistes surtin a gaudir de l’adrenalina que ens proporciona el descens de barrancs. A continuació adjuntarem unes quantes fotos d’aquesta activitat.

Ara del trenta de març fins a l’u d’abril també han caigut més d’un centenar de litres als Ports, esta vegada no hem pogut sortir a causa del confinament al que estem obligats, però la pròxima sí! Ànims a tothom i a seguir endavant!

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Contacta amb nosaltres