Picasso Horta de Sant Joan

Com molts de vatros ja coneixereu, els lligams de Picasso i Horta de Sant Joan són fortament estrets i així es recollirà durant el mes de març picassià.

Tot va començar quan l’artista estudiava a Barcelona i el seu amic, Manuel Pallarés, fill d’Horta Sant Joan, el va invitar a passar uns dies al seu poble. Els dos jóvens van venir cap a n’estes terres, inòspites llavors, per a passar-hi uns mesos. Això fou cap al juliol del 1898 fins al febrer del 1899. Durant tots estos dies els dos estudiants d’art, visqueren i palparen la vida rural del municipi.

Uns anys més tard, cap al estiu del 1909 el malagueny va tornar a Horta de Sant Joan, esta vegada acompanyat de la seua estimada Fernande Olivier, una autèntica revolució per als habitants del poble. Una dona que lluïa vestits parisencs, i que freqüentava les tavernes jugant al dòmino. La jove parella s’instal·laren al anomenat a aquell temps Hostal del Trompet. Picasso aquí es sentí lliure per pintar i expressar allò que veia i sentia. Així ho demostren als famosos quadres que l’ artista pintà al municipi; La bassa, La fàbrica, Processó al Convent entre d’altres.

La vida al seu pas per Horta de Sant Joan d’un dels artistes més importants del segle XX, ho trobareu durant el pròxim mes de març picassià. On s’han organitzat tallers de pintura, activitats, xerrades, tastos d’olis, maridatges… relacionant tot el que envolta Picasso i Horta de Sant Joan. Així que per saber molt més sobre l’artista tot gaudint d’unes activitats amenes per a tota la família no ho dubteu, cliqueu aquí.

Picasso horta de sant joan

Pel poble trobareu un seguit de llocs i paisatges picassians que podreu gaudir tot contemplant-los pels carrers i un nucli antic medieval. Als ortencs/ques ens agrada molt recordar la frase del pintor:

“Todo lo que sé, lo aprendí en Horta.”

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Contacta amb nosaltres